Meny Stäng

Så känner du igen det vardagsrumsbord som är rätt för just dig

Vilket vardagsrumsbord som funkar bäst varierar väldigt mycket mellan olika hem och familjer, då vi alla dels har olika smak, men även för att vi har olika vanor och behov. Därför bör man aldrig springa iväg och köpa ett vardagsrumsbord som man sett hos en granne eller vän, utan att tänka igenom detta ordentligt. Men hur vet man egentligen vilket vardagsrumsbord som är det rätta? Här kommer några tips gällande vad du kan tänka på för att klura ut detta:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av vardagsrumsbord

Hitta den rätta storleken

Beroende på vad du kommer att använda bordet till, är olika storlekar olika lämpliga. Den som ofta äter vid vardagsrumsbordet exempelvis behöver givetvis ett större bord än den som knappt använder bordet, och så vidare. Fundera därför noga på vilken storlek som egentligen skulle fungera bäst för dig.

Se sedan till så att du även har tillräckligt med plats för den storlek som passar bäst. Tänk på att man behöver lite svängrum runt bordet också, proppa inte vardagsrummet för fullt!

Hitta den rätta stilen

Att vardagsrumsbordet du skaffar passar in i vardagsrummet i övrigt rent utseendemässigt är viktigt. Då lyfter ditt nya vardagsrumsbord ditt vardagsrum istället för att ”sänka” det. Så försök hitta ett vardagsrumsbord som skapar en röd tråd med resten av inredningen på något vis, vare sig detta är ett material, en färg eller något annat. Detta kommer att göra att hela inredningen i rummet ser mer genomtänkt och lyxig ut.

Hitta det rätta materialet

Vad detta är beror på dig, din livsstil, din smak och mycket annat. De flesta föredrar dock ett material som håller så länge som möjligt, är lättskött men samtidigt snyggt. För att du ska lyckas hitta detta material är det en god ide att bekanta sig närmare med olika material som du har att välja mellan innan du börjar titta på vardagsrumsbord. Då kan du endast koncentrera dig på att kika på bord som är gjorda av det material som du föredrar, vilket sparar en hel del tid och möda. Väljer du ett bra material ökar det även livslängden på ditt vardagsrumsbord, så att du får glädje av det längre!